ارسال شده توسط:تینا ولی پور بخش: معماری  گروه:گوناگون

پل لاکی نات چین | عبور از گذرگاه خوش شانسی

پل، مفهومی که اغلب به ساده ترین شکل ممکن در دنیای واقعی ظاهر می شود و رسالتش تنها اتصال نقطه ای به نقطه ی دیگر است. اما آیا تا به حال به فرم های مختلف پل ها فکر کرده اید؟ وارد هزارتو هایی شده اید که از هر طرف که می روید باز هم سر جای قبلی تان هستید، مسیرتان را گم می کنید و یا یک مسیر را چندبار امتحان می کنید؟ امروز تصورتان از پل را بر هم می زنیم و به شما خواهیم گفت که هیچ وقت، هیچ مفهومی ساده نیست. 

این اتفاق و این برهم زدن عادت و چهارچوب های همیشگی، این بار در چین رخ داده، موضوع از این قرار است که در چین، گروهی معمار خلاق، تکنولوژی، اصول معماری، سنت و فرهنگ های جامعه را با هم ترکیب و در نهایت سازه ای شگفت خلق کردند و نام پل لاکی نات را بر روی آن نهادند. اما پلی که این بار به جای ارتباط تنها دو نقطه، دو فرهنگ را به هم متصل می کند. 

نگاهی به پل لاکی نات | Lucky knot Bridge

بر روی رودخانه ی دراگون کینگ واقع در منطقه نیولِیک چانگشای در استان هونان چین، مدتی است پلی پیاده رو افتتاح شده که تمام چهارچوب ها را در هم شکسته است؛ پلی که در اصطلاح لغوی، گره خوشبختی معنا می دهد؛ معنایی که شاید به درستی در عالم واقع شبیه سازی شده است. لاکی نات تصورات شما را از پل بر هم می زند، این که یک پل باید صرفا یک نقطه را به نقطه دیگر متصل کند، در لاکی نات معنا نمی دهد.

برای ساخت گذرگاهی در منطقه ی در حال رشد نیولِیک، یک رقابت بین المللی شکل گرفت که در نهایت طرح و ایده ی معماران گروه معماری نکست ( NEXT Architecture ) برنده ی این رقابت شد. طرح برگزیده، ویژگی های خاصی داشت؛ سنت، فرهنگ چینی، معماری و نمادهای چین را به طرز هنرمندانه ای با هم تلفیق کرده بود.

در نهایت در سال ۲۰۱۳، پلی فلزی و قرمز رنگ به طول ۱۸۵ و ارتفاع ۲۴ متر، با ظاهری عجیب و پیچیده اما زیبا، با هدف گسترش فضای عمومی منطقه افتتاح شد تا به جاذبه ای نوظهور و دیدنی منطقه بدل شود؛ چرا که منطقه ای که لاکی نات در آن ساخته و بهره برداری شد، منطقه ای در حال رشد است و این سازه می تواند به افزایش سرعت رشد آن کمک کند.

پل لاکی نات با ۱۰۰۱ پله ای که دارد، تنها یک گذرگاه معمولی برای اتصال دو نقطه نیست، بلکه آن طور که طراحان و معمارانش می گویند دو فرهنگ و تاریخ مختلف را نیز به هم مرتبط می کند. مکان هایی که این پل آن ها را با هم مرتبط می کند، شامل حاشیه ی رودخانه، پارک پایین پل و جاده های اطراف منطقه می شوند که هر کدام در ارتفاع متفاوتی قرار دارند. موقعیت قرارگیری این پل به گونه ای است که با قدم زدن بر روی آن می توان از چشم انداز زیبای منطقه، کوه ها و دریاچه میکسی لذت برد.

در مورد سازندگان این پل بد نیست بدانید که معماران گروه نکست و چین با همکاری همدیگر این پروژه را طراحی و پیاده کردند، به طوری که معماران هلندی روی زیرساخت ها و مدیریت های آب محل کار کردند و معماران چینی بافت محلی را مورد بررسی قرار دادند.

شکل ظاهری پل | ویژگی اصلی آن

شاید با اولین نگاه به این پل، به یاد روبانی قرمز رنگ و در هم تنیده بیفتید اما همه چیز به این مفهوم ساده ختم نمی شود؛ طراحی و شکل بیرونی این پل از نوار موبیوس الهام گرفته شده که در فرهنگ کهن و معماری و طراحی سنتی چین از آن استفاده می شده است. در هنر محلی چین این گره ها سمبل خوشبختی و خوش شانسی است. لاکی نات شکل و فرم سینوسی و بی انتهایی را به نمایش می گذارد، به این شکل که از هر طرف که به این سازه نگاه کنیم، هیچ ابتدا و انتهایی برای آن نمی توانیم در نظر بگیریم و درست جایی که تمام می شود، دوباره می تواند شروع شود.

نوار یا حلقه موبیوس شکل و فرمی ست که در معماری بناهای مختلف استفاده ی زیادی از آن شده و در فرهنگ چینی می تواند به معنی صلح، شادی و خوشبختی باشد. این نوار و یا فرم، خاصیت بیرونی و درونی یک اثر را از بین می برد به بیانی دیگر تشخیص بخش بیرونی و درونی این نوار کاری کاملا غیر قابل تشخیص می باشد. هر نقطه از این نوار در عین اینکه بیرون است می تواند از نقاط و جهاتی دیگر درونی باشد. این فرم معماری در طراحی پل لاکی نات به این پل پیوستگی خاصی می دهد.

 در کل می توان گفت که این سازه می تواند به لحاظ عرفان و فلسفه ی چینی به بی انتها بودن و ناپیدا بودن نیز اشاره کند.

علاوه بر این، در طراحی پل لاکی نات به مسائل دیگری از جمله عناصر و اجزای تفریحی، جنبه ی توریستی و همینطور مسائل محیط زیستی و تناسب آن با فضای منطقه توجه شده است.

منبع:karnaval.ir




آراء

نظرات

شما هم می توانید در مورد این موضوع نظر دهید.

کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً وارد سایت شوید.

     
نام:  
ایمیل:  
نظر :